Första mötet

Hur fick jag idén att flytta till Luleå?
 
Josefine och hennes företag Beauty by Jowa hörde jag talas om första gången när jag gick min utbildning i september 2011.
Ett år senare i september 2012 efterlyste Josse en modell på en stor nagelgrupp på Facebook. Hon skulle på kurs i stockholm och sökte ett visst utseende på naglar som jag uppfyllde. Så träffades vi på kursen och pratade allmänt om livet och jobb. Hon berättade att hon ville anställa och jag gillade hennes driv och vision.
 
Bilder från min första vecka i Luleå (Klicka för större bild)

Jag gick hem och funderade, tänkte varför inte?! Jag kände sen innan att jag var redo för något nytt. Jag var öppen för förslag och att hade precis ställt mig in på att om jag hittar ett jobb, som verkligen tilltalar mig, är jag redo att flytta.

Två dagar senare bestämde vi att jag skulle komma upp på arbetsprov och känna av stan. Sen dess fanns bara en sak i mitt huvud, Luleå! Väl där några veckor senare trivdes jag som fisken i vattnet. Jag bodde hemma hos Josefine och hennes man Robert. Tankar, värderingar, företagsplaner stämde överens, dessutom är dem fantastiskt härliga männsikor. Det kändes rätt från början både för mig och vad jag har förstått, för Josse också. Även om vi var väldigt försiktiga med att ta ut något i förskott.

Veckan gick snabbt och vi kom fram till att ju snabbare jag kunde börja jobba desto bättre, så jag blev bara i Stockholm i två veckor sen var det dags att flytta till Norrland.
 
 
Många frågar, vad är det för fel på Stockholm?
Det är inge fel på Stockholm, hade Josefine bott i huvudstaden hade jag tagit jobbet där.

Finns det inte lika bra jobb i Stockholm?
Mja, inget som jag vet om. I den här branschen jobbar man oftast som egen företagare och mer eller mindre utan kollegor. Det som lockade var att bli anställd, utbildningen och utvecklingen jag får av Josse. Och! att få vara med att starta salong, det ska bli grymt spännande!


Här är jag nu och trivs fortfarande lika bra!

Graviditet, pizzor och svordomar

Hej!
Idag har varit en bra dag (som alla andra här uppe)!

Testade lite nya penslar och dekorationstekniker

Josefine lider av endometrios (en kronisk gynekologisk sjukdom då vävnad som liknar livmoderslemhinnan finns utanför livmodern) vilket har gjort att hon inte kan få barn naturlig väg. Nu är hon gravid med hjälp av provrörsbefruktning, så hoppas vi att bebisen stannar där! Vilket är en av anledningarna till att hon valt att anställa mig. I och med hennes sjukdom så vet man inte hur graviditeten kommer att bli, det kan bli en del komplikationer om jag förstått det hela rätt. 
Iaf, så har yrsel och illamående redan visat sig väldigt tydligt. Imorse fick jag börja med Josefines första kund då Josse satt på toaletten och hulkade.
En annan konsekvens med sjukdomen är att hon inte får anstränga sig, lyfta tungt, hoppa, rida osv. Där kommer både jag och Robban med in i bilden. Vi försöker hjälpa till så mycket som möjligt och Robban har tagit på sig hästbiten. Så han, som är livrädd för hästar, mockar, fodrar, longerar och har stalljour. Jag har gör allt "tråkgöra", städning och disk på salongen, barnvakt och så. Både Josse och Robban har dåligt samvete över allt jag gör. Vilket faktiskt känns lite bra, att man är uppskattad! Jag är dessutom anställd för att avlasta på salongen så för mig känns det givet om jag inte har kunder.

Idag har jag haft min första kund, Fridas mamma, som ville ha en fransk manikyr med en liten sten. Ovant på ny arbetsplats med nya verktyg och man inte lärt sig hitta riktigt, men det gick bra!

På vägen hem idag skulle det tankas och hämtas pizza. På första obemannade bensinstationen var alla terminaler ur funktion. Mack nummer två vägrade ta Josses tre kort och mitt också. Gravid, trött och hungrig svor och suckade Josse, och jag elak som jag är bara skrattade. Tredje gången gillt, sista macken funkade så efter det blev det fesljummen familjekebabpizza hemma med barnen.

Nu är det sängdags!

Imorgon kommer inlägg om hur det hela började.
Hur kom det sig att Lidingötjejen tog sitt pick och pack och flyttade till Lule?

Andra dagen i Lule

 
Jag ska till Stockholm i två vändor under december så jag delar upp flytten i tre delar. Igår gick alltså första lasset till Luleå.
Josefine kom och hämtade mig för att köra jobbgrejer till salongen sen bar det av hemåt för att möta upp två övertrötta killar som varit ivriga att träffa stockholmstjejen. Dem presenterade sig som Adrian den bästa och Charlie Kalsong.
Jag bor hos chefen och hennes man tills dess att jag får tillgång till eget boende. Som det ser ut nu har jag två möjligheter:
- Inneboende i ett litet kollektiv som drivs av en 30årig kvinna som jobbar som journalist, hon är homosexuell, vegetarian och gillar att umgås med fina människor. 20 min med buss till jobbet, 2200kr i hyra.
- Topprenoverad etta på 27kvm, fullt möblerad, 5 min gångavstånd till jobbet, 3000 kr i hyra.

Jag hade i princip bestämt mig för kollektivet men det verkar bli lägenheten ändå. Vi får se hur det blir, det kommer uppdatering.

Idag har jag haft min första riktiga arbetsdag på salongen. Jag har packat upp alla mina saker, ställt iordning min arbetsplats. Samt rengjort, sorterat och organiserat alla geléer. Måånga nummer och burkar.

Och ikväll har jag suttit lite barnvakt åt busfröna, bara någon timme för sovrutiner och läggdags.
Lagom till dem små somnat dök dem här två stora busfröna upp utanför fönstret. Så himla söta tillsammans, snälla, givmilda och roliga. Jag stormtrivs!

Kram så länge

Vem är vem?

Det kommer dyka upp en hel del namn här och jag tänkte samla som en liten bildkatalog och info. 


Josefine, 28
Gift med Robert
Min chef, ägare av Beauty by Jowa
Utbildad inom naglar och fransar
Tidigare modell och fotograf
Mysigaste chefen :)

Robert, 38
Josefines man
Har två barn, Adrian 8, Charlie 4
Jobbar som maskinoperatör
Störtskön!

Lisa, 26
Nuvarande delägare av salongen
Frisör, funderar på att utbilda sig inom naglar eller byta bransh helt
Trebarnsmamma och mammaledig för tillfället
Har ett otroligt lugn


Frida (Piff), 23
Frisör
Nuvarande delägare av salongen
Mamma till Milo, 3
Busar och fnittrar mest hela dagarna

Emelie (Puff), 26
Frisörlärling
Andra halvan av Piff och Puff
Skrattar ikapp med Frida


Charlotte, 21
Utbildad inom naglar
Hyr in sig deltid på salongen
Slutar sista december
Glad och trevlig tjej

Salongen

 
Klicka på bilden för att se den i större format

Tog en panoramabild på salongen idag så ni ser hur det ser ut på jobbet mitt. 
På nedervåningen är det vänthörna och personalrum. En trappa upp är där all magi sker! Det är här bilden är tagen, från kassadisken. Längst till höger är lilla nagelhörnan där Josefin och Charlotte sitter med kunder och till vänster är frisördelen. Allra längst till vänster är ett behandlingsrum för pedikyr och fransar. 

Tanken är, om allt går som det ska, att min chef Josefine ska ta över salongen till nästa år och då ska det renoveras. Vi håller tummarna!

Ett sätt att kommunicera

Hej!
Den här bloggen kommer att bli mitt sätt att kommunicera med er "där hemma". Var hemma nu är? Jag säger redan hem om Luleå, efter bara några timmar.

Eftersom ni är några stycken som är nyfikna och vill ha regelbundna uppdateringar om hur jag har det kom jag på att en dagbok på internet kanske kunde vara något. Jag kommer ju tyvärr inte hinna ringa alla och berätta om allt. Så det här blir ett sätt för er att hänga med i min vardag i Luleå.

Massa kramar på er!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0